Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Cathje
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Time out > latten
06 september 2019 07:48

Zoete broodjes of heilige boon...
06 september 2019 07:42

Patatje stoofvlees
06 september 2019 07:37

De een vraagt de ander
06 september 2019 07:34

Google
05 september 2019 07:16




Fotoboeken


Botanische tuinen Utrecht 5 (30)
_
Panbos 2 (41)
_

Zondags thema zaden en pitten (20)
_
Schilderen les 1 (31)
_

Scheepjeskerk (36)
_
Veere (31)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Tjeerd
22 juni 2019 09:33
_
Hij doet het weer gefeliciteerd

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Nika45 om 05:09
_
Nika45 is vandaag Jarig

Door Sabeth49 om 05:09
_
Sabeth49 is vandaag Jarig

Door DutchAmerican44 om 05:09
_
DutchAmerican44 is vandaag Jarig

Door Ben30 om 05:09
_
Ben30 is vandaag Jarig

Door suus66 om 05:09
_
Suus66 is vandaag Jarig

Door ras4509 om 05:09
_
Ras4509 is vandaag Jarig

Door john.poelmans om 05:09
_
John.poelmans is vandaag Jarig

Door WimTielbeke om 05:09
_
WimTielbeke is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Oma Loekie's kroketten



12 stuks

Ingrediënten Oma Loekies kroketten

  • 300 g rundvlees (sukadelap)
  • 2 el groentebouillonpoeder of 2 blokjes
  • 150 g roomboter
  • 150 g bloem
  • 1 gesnipperd uitje
  • 1 bosje peterselie
  • 250 g paneermeel
  • 100 g bloem
  • 5 losgeklopte eieren

Ingrediënten mosterd-dragonmayonaise:

  • 2 eigelen
  • 1 bosje dragon
  • 250 ml olie
  • 4 el azijn
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 tl poedersuiker
  • snufje zout

*De bereiding van dit gerecht op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1. 1

Kook het vlees ongeveer 2 uur in ruim water met de groentebouillonpoeder.

  1. 2. 2

Als het vlees zacht is, haal je het uit de bouillon en vul je de bouillon aan met water, zodat je in totaal 6 dl bouillon overhoudt. Laat het vlees afkoelen en pluis het uit elkaar.

  1. 3. 3

Smelt de boter in een pan. Fruit het gesnipperde uitje en meng er lepel voor lepel de bloem doorheen.

  1. 4. 4

Schenk al roerend de bouillon erbij en mix het geheel met een staafmixer tot een egale massa.

  1. 5. 5

Houd de pan op het vuur en blijf roeren tot een mooie stevige ragout. Roer het vlees en de gehakte peterselie erdoor en laat dit minstens 6 uur rusten.

  1. 6. 6

Rol staafjes van de ragout (niet te dik!) en haal deze door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de paneermeel.

  1. 7. 7

Frituur de kroketten in olie van 170 graden, totdat ze goudbruin zijn.

  1. 8. 8

Ga dan verder met het maken van de mosterd-dragonmayonaise. Neem een plastic maatbeker en plaats hierin eerst het eigeel en vervolgens de mosterd, poedersuiker, zout en het azijn.

  1. 9. 9

Schenk langzaam de olie erbij en plaats de staafmixer voorzichtig op de bodem van de maatbeker. Begin met mixen: eerst een paar seconden op de bodem en kom langzaam mixend met de staafmixer omhoog, totdat de olie volledig is opgenomen.

  1. 10. 10

Snij de dragon fijn en roer deze door de mayonaise.

Eet smakelijk!


Sharon de Miranda kookt een familiegerecht


van BinnensteBuiten






Geplaatst op 19 januari 2019 07:32 en 567 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Cathje  
19 jan 2019 07:33
De video kun je op de site bekijken, zet deze er later bij

Ofsen  
19 jan 2019 13:59
Ik ben dol op kroketten. ik neem er altijd twee op bruinbrood als we ergens in een knijpje gaan lunchen.
_





_
Cathje  
19 jan 2019 15:07
Ben er ook gek op. deze week nog. en idd op bruin brood, wit mag ook. laatste keer met lunch roerei...als een blok op mijn maag. mag het eigenlijk allemaal niet. darmen zijn weer weken de dupe. nu ook.